راه دشوار تیموری در سایپا

محمدعلی تیموری مدیرعامل جدید وارد سایپا شد تا این کشتی به گل نشسته با دهها هزار میلیارد تومان زیان انباشته را به حرکت درآورد.

به گزارش تحریریه، بعد از گمانه‌زنی‌های بسیار درباره تغییر در مدیران عامل دو خودروساز بزرگ و اصلی کشور، در نهایت وزیر صنعت تصمیم به تغییر مدیرعامل سایپا گرفت و محمدعلی تیموری که پیش از این مدیریت کیفیت شرکت مگاموتور را در دهه 80 بر عهده داشت، به عنوان مدیرعامل معرفی کرد. علاوه بر محمدعلی تیموری، علیمردان عظیمی و علی شیدایی نیز به هیات مدیره این خودروسازی بزرگ اضافه شدند. 

شرکت سایپا یکی از دو خودروساز اصلی کشور است که دولت آنرا به عنوان منطقه محروسه حفظ کرده و مدیران آنرا تعیین می کند که همراه با ایران خودرو زیان انباشته نزدیک به 85 هزار میلیارد تومانی در ترازنامه خود دارند.

اینکه وزارت صمت که قانونی یا غیرقانونی مدیران شرکت های خودروسازی را نصب می کند، بدون آنکه راهبرد خود را برای توسه این صنعت شفاف کرده باشد نشان می دهد؛ امیدی به احیای این صنعت مهم که نزدیک به 3 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را شامل می شود نباید داشت. حتی وزارت صمت برنامه خود را برای کاهش زیان انباشته خودروسازان اصلی کشور نیز اعلام نکرده و در سردرگمی عجیبی به سر می برد. 

سیدرضا فاطمی امین در روز کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که می خواهد تولید خودرو کشور را از کمتر از 1 میلیون دستگاه کنونی به 3 میلیون رسانیده و 1 میلیون دستگاه در سال صادرات کند. درحالیکه 12.5 درصد از دوران وزارت فاطمی امین درحال تمام شدن است، هنوز جزئیاتی از این طرح بلندپروازانه منتشر نشده و وزیر صمت سیاست سکوت در پیش گرفته است که نشان می دهد طرحی از پیش نوشته شده توسط وزیر محترم در مجلس خوانده شده و نباید آنرا جدی گرفت.

شواهد تاریخی نشان می دهد که نمی توان الزاما تیموری را گزینه وزیر صمت دانست و اثرگذاری متغیرهای مداخله گر در صنعت خودرو کشور پیچیده تر از آن هستند که وزیر به تنهایی درباره آنها تصمیم گیری نماید، اما در هر صورت برای مردم این مسائل اهمیتی ندارد و آنچه مهم است کیفیت خودروهای تولید داخلی است که در حال عقبگرد بوده و برخلاف تمام دنیا به سمت بدتر شدن حرکت می کنند که در این میان شرکت سایپا با مدل پرافتخار پراید به خبرسازترین شرکت داخلی در حوادث جاده ای تبدیل شده است.  

به یقین می توان گفت که یکی از مهمترین عناصر شکل دهنده حس عقب ماندگی داخلی در برخی از لایه های مردم صنعت خودروسازی کشور است که به معنای واقعی کلمه عقب مانده بوده و به تولید خودروهای معمولی 3 دهه قبل مشغول است. زیرا مجموعه عناصر شکل دهنده رفاه خانوارهای ایرانی نسبت به اکثر کشورهای دنیا در سطح بالایی قرار دارد و تنها چیزی که حتی نمی توان آنرا با سایر کشورها مقایسه کرد وضعیت صنعت خودرو کشور است. 

از محمدعلی تیموری که لنگ لنگان وارد سایپا شده است نمی توان انتظار معجزه داشت، حتی اگر معجزه کردن بلد باشد. 

پایان/

۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
کد خبر: 15853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • DE ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
      0 0
      ماشین امضا